Nieuws

KeMoPoD-scholenband krijgt kleur op Basisschool De Lieve, Waarschoot

KeMoPoD-scholenband krijgt kleur op Basisschool De Lieve, Waarschoot

Basisschool De Lieve heeft al een aantal jaareen scholenband met een school in Keur Guilaye in Senegal. Scholenbandenverruimen het blikveld van de leerlingen. Ze kunnen dingen bekijken vanuit hetperspectief van hun vrienden uit een andere klas in het Zuiden uit een totaalandere cultuur. Jaarlijks doen de leerlingen geldinzamelacties waardoor er heelwat kan veranderen voor de school daar en de leeromstandigheden van dekinderen. Met de opbrengst, samen met subsidies van de ProvincieOost-Vlaanderen werd onder andere een schoolmuur gebouwd, werden schoolbankenhersteld, enz … Maar er kan nog veel verbetering gebracht worden!

Op 20 september bezochten we de 4de klassers envertelde Staf Laget met beeldmateriaal (voorzitter KeMoPoDi-werkgroep) hoe deschool vroeger was, over hun cultuur, het klimaat, hoe ze samen eten met hunhanden uit één grote schaal, waarom ze moeten slapen onder een muskietennet, …en over wat er al is kunnen veranderen door hun inzamelacties.

De leerlingen gaven ons prachtige tekeningenmee, vol kleurrijke regenbogen en warme verbinding. Die zullen we meenementijdens onze werkreis naar Senegal eind oktober. Ze zullen een mooi plaatsjekrijgen in de school van Keur Guilaye. Om deze mooie scholenband meer zichtbaarte maken voor alle leerlingen en ouders krijgt De Lieve een KeMoPoDi-bord,ontworpen door een Senegalese kunstenaar. De 4 andere scholen in Nevele,Lovendegem en Zomergem met een KeMoPoDi-scholenband zullen we nog bezoeken. 

Auteur: